VENDÉGHÁZ ÉS KÖZÖSSÉGI CSŰR, CSÍKSZENTMÁRTON

fényképgyűjtemény

A kapu előtt elsétálva jóformán fel sem tűnik, hogy mi is lapul a csűrajtó mögött. Az átalakított csűrnek csupán a tetőtéri ablakai árulkodnak a rendeltetésváltásról. Felújításánál a külsejére vigyáztak, nem kerültek homlokzatára zavaró nyílások. A tető síkját nem bontják meg abból kiemelkedő felépítményű ablakok. Az épület külsejét csupán a csűrajtó mögötti fehér műanyag nyílászáró csorbítja. A belső terek kialakítása többféle felhasználásra ad lehetőséget. A valamikori csűrköze és odor, ma étkezőként és közösségi térként működik. Az istálló helyén konyha, tároló, mellékhelyiség és a tetőtérbe vezető lépcső található. A felső szinten a vendégszobák kaptak helyet.
Tervező: Albert H. Márton
Fotók: Albert H. Márton, Esztány Győző