ERDEI ISKOLA, TERVEZÉS, KUTATÁS

Az Erdei Iskola tervezésével és kivitelezésével, az elméleti kutatás gyakorlatba ültetődik

A gyakorlati megvalósulására konkrét épületeken keresztül a Csibész Alapítvány részére tervezendő kászonjakabfalvi Erdei Iskola komplexum tervezési feladata ad lehetőséget. A közelmúltban az alapítvány tulajdonába került portákon a tulajdonos Erdei Iskolát szeretne működtetni. A terület nagysága kb. 2,5 hektár, és összesen 7 épülettel rendelkezik a több telekből álló összevont udvaron. A telkeken két csűr, két falusi ház és több kisebb melléképület áll jelenleg, ezenken kívül üvegház, kemence, több kút, illetve hagyományos kapuk és kerítések találhatók.

A helyszín az egyik legjobban megmaradt hagyományos faluképpel és utcaszerkezettel rendelkező Kászonjakabfalva keleti végében, gyönyörű táji környezetben fekszik. (Kászonjakabfalva, 225 sz, Erdély, Románia)

A Csibész Alapítvány célja a meglévő épületek felújításával, újrahasznosításával és egy új vendégház építésével egy Erdei Iskolaként működő táborhely kialakítása.

Az Erdei Iskola célja, feladata székely-magyar gyökereink ápolása és erősítése, magyar népnevelés, hagyományőrzés és oktatás, természet- és tájismeret elmélyítése főleg gyermekek, fiatalok részére.

Az oldal tartalma: