LAKÓHÁZ, CRANBURY, USA

fényképgyűjtemény

Egy amerikai házaspár nem talált magának megfelelő házat, ezért a családi birtokon lévő, már régóta használatlan csűrt alakították át erre a célra. A több-száz éves tölgyfa szerkezetig csupaszították az épületet – innen építették teljesen újjá. A tömeg megmaradt visszafogottnak, viszont a homlokzaton, ellentétbe állítva a belsőt és külsőt, kortárs anyagokat alkalmaztak. A régit tisztelettel megtartották, viszont az új, hozzáadott berendezési és épületgépészeti elemeket nem akarták réginek álcázni. Egyszerűen és elegánsan oldották meg a belső terek párbeszédét. A nagy teret nem szabdalták fel, hanem bútorokkal, kályhával, térelemekkel osztották. Modern hangulata mellett sok részletében és főleg hozzáállásában követendő példának tekinthető.

Forrás: Halkin Mason, Rasmussen/ Su and Pinneo Construction